Architektura i ekologia: zielone budynki przyszłości.

Sztuka a społeczeństwo: jak twórczość artystyczna odzwierciedla zmieniające się realia.

Antocyjany są przede wszystkim odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i w trakcie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony czy też różowy, zależy na wskroś, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się przede wszystkim antocyjanom.
1. Zobacz teraz

2. Czytaj dalej

3. Znajdź tutaj

4. Sprawdź stronę
Historia mody: jak ubrania odzwierciedlają naszą kulturę.

Categories: Moda andreabassoli.eu

Comments are closed.

Edukacja w naszym na

Co zrobić, aby nareszcie nauczyć się jęz. angielskiego? Język angielski to ...

Polityka, to dziedzi

Co robić, aby jakoś wspomóc Polskę? Można powiedzieć, że obecnie patriotyzm ...

Pozycjonowanie w pop

Co robić, aby witryna internetowa była dużo częściej odwiedzana przez ...

Młodzieżowe łóż

Mieszkańcy lubią przydatne rozwiązania do ich domów, które sprawiają, że ...

Sejfy

Budowa prywatnego domu związana jest nierozerwalnie z wyborem wyśmienitego do ...